Als familie mediator zet Marjolein zich in om conflicten binnen families op te lossen. Is er bij jou in de familie een conflict ontstaan? Wil je onderzoeken of een mediation jullie verder kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en overleg.

Echtscheidingsbemiddeling

Als jij of jouw partner om welke reden dan ook besluit om de relatie te verbreken, kom je in een lastige periode van je leven terecht.

Wij helpen jou en jouw (ex)partner graag om weer in je kracht te staan, om jouw eigen keuzes vorm te geven en om elkaar daarin (weer) te verstaan. Je hoeft voor mediation niet goed met je (ex)partner overweg te kunnen. Wel moeten jullie allebei de wil hebben om er samen uit te komen.

Wij zijn ervan overtuigd dat na het besluit tot scheiden (uit elkaar gaan) tijd moet zijn om te ont-huwelijken. De relatie die jullie samen hadden, is in stapjes opgebouwd. Zo’n relatie breek je niet in een dag weer af, ook niet als jij zelf het besluit neemt dat je de relatie wilt beĆ«indigen of als je heel erg boos bent. Een periode van rouw, afscheid nemen, de onderlinge relatie opnieuw vormgeven, zorgt voor rust. Er ontstaat ruimte om een nieuw hoofdstuk in je leven te starten. Wij helpen graag om dit te bereiken.

In het geval jullie al langere tijd gescheiden zijn en jullie tegen communicatieproblemen aanlopen, biedt mediation vaak uitkomst.

Kinderen

Als jullie kinderen hebben, is scheiden ook voor hen een emotionele en verwarrende tijd. Wij zien vaak dat ouders hun uiterste best doen er voor de kinderen te zijn en daarnaast hun eigen proces te doorlopen. Dit is niet eenvoudig en soms niet mogelijk. Wij bieden steun voor kinderen in een echtscheidingssituatie. Een plek waar ze hun verhaal kunnen doen en waar wij een vertaalslag kunnen maken naar jullie als ouders.

Je bent en blijft samen de ouders van jullie kinderen. Dat is meestal makkelijker gezegd dan gedaan. Als je er nog niet goed uitkomt samen of er blijven spanningen ontstaan, twijfel niet en kom bij ons voor een oriƫnterend gesprek. Samen met een mediator om de tafel gaan helpt om elkaar weer te horen en te begrijpen. Van daaruit is het maken van afspraken over de kinderen een stuk makkelijker.

Wij kunnen tevens helpen afspraken rondom de kinderen samen door te spreken en besluiten te nemen die voor de kinderen en voor jullie als ouders goed voelen.

Relatieproblemen

Binnen iedere relatie is wel eens sprake van een minder fijne periode. Voelt dit bij jullie als een terugkomend probleem? Hebben jullie het op zich wel fijn met elkaar maar loopt de communicatie niet prettig? Merk je dat je vooral onenigheid krijgt over het elkaar letterlijk en figuurlijk slecht of weinig zien? Dan is het de moeite waard hier samen in te investeren middels begeleidende gesprekken. Door het gebruik van bepaalde gesprekstechnieken ontstaat er meestal ruimte voor acceptatie van elkaars gewoonten, om van daaruit te groeien en te bepalen welke dingen jullie wel degelijk kunnen en willen veranderen.

Wil je meer weten of eens eerst vrijblijvend kennismaken? Neem vooral contact met ons op.